utorok 5. mája 2015

Novinka: Pleťová starostlivosť Nutra Effects, Avon

Ahojte, 
už asi každý z Vás zaregistroval, či už v televízií, tlači, na facebooku, veľkú novinku tohto roka v Avone - Nutra Effects. Ja Vám ju dnes trošku viac priblížim a na konci Vám poviem aj moje dojmy z nej. Absolvovala som dva rôzne typy tréningov. Jeden s Evou Přibylovou, dermokozmetičkou Avonu, zameraný na pleťovú líniu Nutra Effects a druhý s obchodnou trénerkou Avonu, zameraný na predaj tejto línie. Článok bude preto spojením mojich poznámok z týchto tréningov a informácií z katalógu.


Nutra Effects je prelomová starostlivosť o pleť, ktorá využíva aktívny komplex Active Seeds s výťažkami zo semienok, ktoré sú nenahraditeľným zdrojom vzácnych žívín: mastných kyselín, vitamínov a antioxidantov. Jedinečné zloženie výrobkov značky Nutra Effects pleť hydratuje, vyživuje a obnovuje jej zdravý a krásny vzhľad. V každom kréme sú obsiahnuté všetky tri druhy semienok, ale v závislosti od konkrétnej línie, v rôznych pomeroch. Priblížím Vám o aké semienka ide:

Chia semienka – patria k nutrične najvýživnejším semienkam na svete. Sú bohatým zdrojom vitamínov, minerálov a omega 3 a 6 mastných kyselín. Chia semienka dokážu vstrebať až 12 – krát viac vody, než aká je ich hmotnosť. Preto výťažky z chia semienok, obsiahnuté v pleťových krémoch,  poskytujú pleti potrebnú hydratáciu. Výťažky z chia semienok sú obsiahnuté najmä v hydratačnej a zmatňujúcej línii.

Semienka granátového jablka – sú bohatým zdrojom antioxidantov, minerálov a vitamínu C. Zohrávajú kľúčovú úlohu v spomalení procesu starnutia pleti, spevňujú pleť a obnovujú jej pružnosť. Granátové jablko sa v Číne nazýva ,,nektár dlhovekosti“ a je vhodné do šumivého vína. Výťažky zo semienok granátového jablka sú obsiahnuté v obnovovacej a omladzujúcej línii.

Semienka strelície – Strelícia je nádherný exotický kvet, ktorý kvitne aj 1, 5 mesiaca a podľa svojho tvaru sa nazýva aj ,,vták z raja“. Výťažky zo semienok strelície zjednocujú tón pleti a prinavracajú pleti rozžiarený a zdravý vzhľad. Tieto semienka sú obsiahnuté v rozžiarujúcej línii.



Už z obrázku je zrejmé, že výrobky Nutra Effects sú alergiologicky testované, vhodné pre citlivú pleť a neobsahujú farbivá ani parabény. Produkty sú balené v sklenenom obale, ktorý je lepší ako plastový obal. Celá línia Nutra Effects je bez prílišnej parfumácie. Keďže ide o kozmetický produkt, aj jeho vonkajšie vlastnosti (vzhľad, obal, vôňa,...) ho predávajú, jemnú parfumáciu výrobky majú. Krémy nájdete v katalógu za cenu 4, 50 €, okrem línie 35+, ktorá je za cenu 5, 20 € za krém. Výrobky na čistenie pleti sú za cenu 3, 50 €.

Nutra Effects je rozdelená do piatich línii + čistiaca línia:

Hydratačná línia
Je vhodná pre všetky vekové kategórie a pre všetky typy pleti, najmä na pleť náchylnú na stratu hydratácie. V tejto línií sú dva krémy: Hydratačný denný krém s OF15 a Ľahký hydratačný gélový krém. Táto línia poskytuje pleti 24-hodinovú hydratáciu a výživné látky, ktoré obnovujú jej krásny a zdravý vzhľad. 

Zmatňujúca línia
Je určená pre všetky vekové kategórie a zmiešanú až mastnú pleť v T-zóne a na zväčšené póry. Chia semienka pleť hydratujú a zmatňujúci púder ju zmatňuje. Línia obsahuje ešte extrakt z bieleho čaju, ktorý uzatvára póry. V tejto línií si môžete vybrať z dvoch krémov: Zmatňujúci denný krém s OF15 a Zmatňujúci gélový krém s nemastných zložením.

Rozžiarujúca línia
Je vhodná pre všetky vekové kategórie a pre všetky typy pleti, najmä na mdlú a unavenú pleť s nerovnomerným tónom. Výťažky zo strelície, ktoré sú obsiahnuté v tejto línií, pleť hydratujú a pomáhajú zjednotiť jej tón. Pleť by mala nadobudnúť rozžiarený a zdravý vzhľad. Táto línia obsahuje 3 krémy: Rozžiarujúci denný krém s OF20, Rozžiarujúci nočný krém a Rozžiarujúci tónovací denný krém s OF20.

Línia pre redukciu prvých príznakov starnutia 35+
Je určená pre všetky typy pleti a najmä pre pleť od 35 rokov. Obsahuje výťažky zo semienok granátového jablka a navyše aj vitamín C, ktorý spomaľuje proces starnutia pleti. Línia pleť hydratuje, vyživuje a pomáha redukovať prvé príznaky starnutia: prvé vrásky a nerovnomerný tón pleti. V tejto línií si môžete vybrať z dvoch krémov: Denný krém s OF20 s obnovovacím účinkom a Nočný krém s obnovovacím účinkom.

Línia pre redukciu pokročilých príznakov starnutia 45+
Je určená pre všetky typy pleti a najmä pre pleť od 45 rokov. Obsahuje výťažky zo semienok granátového jablka a ceramidy, čo sú prirodzené tuky, ktoré chránia pokožku pred únikom vody a zabraňujú vniknutiu škodlivín do pleti. Ceramidy ozdravujú suchú pokožku a je dôležité ich doplniť, pretože s pribúdajúcim vekom ich strácame. Môžete si vybrať z dvoch krémov: Intenzívny denný krém s OF20 s omladzujúcim účinkom a Intenzívny nočný krém s omladzujúcim účinkom. Nočný krém ešte obsahuje vazelínu, ktorá pleť chráni. Táto línia bude uvádzaná v katalógu 7/2015.

Čistiaca línia
Je vhodná pre všetky vekové kategórie a pre všetky typy pleti. Jemné zloženie bez obsahu mydla hĺbkovo čistí pleť, odstraňuje nečistoty a make-up z pleti bez jej vysúšania. Línia obsahuje kyselinu salycilovú, ktorá je protizápalová, olupuje staré bunky a kyselinu citrónovú, ktorá pleť rozjasňuje. Vybrať si môžete z dvoch produktov na čistenie pleti: Čistiaca pena na normálnu až zmiešanú pleť a Zmatňujúca pleťová voda na zmiešanú až mastnú pleť. Táto línia nemusí byť vhodná pre citlivú pleť. 


Hydratačný denný krém s OF15
Okrem chia semienok, tento krém obsahuje kakaové maslo, extrakt z kvetu kaktusu, ktorý zatiahne póry a morskú riasu, ktorá pleť hydratuje a bráni pleť pred vonkajšími vplyvmi. Má klasickú krémovú konzistenciu, ľahko sa rozotiera a je vhodný aj pod make-up. Ja som si tento krém veľmi obľúbila a odporúčam ho vyskúšať.


Ľahký hydratačný gélový krém
Keďže neobsahuje ochranný faktor, je vhodný na denné aj nočné použitie. Krém obsahuje pantenol, ktorý pleť ukľudňuje a preto je vhodný aj ako prvá pomoc pri malých popáleninách spôsobených slnkom (napr. na nose). Kyselina hyalurónová obsiahnutá v kréme má hojivé účinky a zabraňuje šupinateniu pokožky. Svojou ľahkou gélovou konzistenciou je ideálny na letné obdobie. Mne konzistencia vyhovuje. Čo mi nevyhovuje je, že rýchlo vsiakne do pokožky. Na večer mám rada, ak krém je aj hustejší a aj ho na pokožke cítim. Takže tento krém bude určite vhodný pre tie z Vás, ktoré nemajú rady na pleti veľa krému a možno by som ho odporučila aj mužom a deťom, ktorý taktiež preferujú ak sa krém rýchlo do pokožky vstrebe.


Rozžiarujúci tónovací denný krém s OF20
Ja mám rada krémy takéhoto typu, takže aj tento som si hneď obľúbila. Dodáva pleti zdravý, rozžiarený a mierne opálený vzhľad. Určite nekryje ako make-up, ale je vhodné si ho naniesť aj pod neho.


Na záver ešte pridávam perličky, ktoré som sa počas tréningov naučila:

  • Avon je prvá spoločnosť, ktorá prestala testovať výrobky na zvieratách. Výrobky sa testujú na umelo vytvorených tkanivách.
  • Línia Anew vlastní veľa patentov, ktoré po 2 rokoch používania môže predať. Takéto patenty si od Avonu kúpili aj značky Vichy a Garnier.
  • OF sa na pleti nespočítava. Znamená to, že ak mám v pleťovom kréme ochranný faktor 20 a v make-upe tiež ochranný faktor 20, moju pokožku stále chráni ochranný faktor 20 a nie 40.
V závere už iba zhrniem, že mne je Nutra Effects sympatické a teším sa na ďalšiu líniu, ktorú chcem vyskúšať - rozžiarujúcu líniu.

A ako sa Nutra Effects páči Vám?

Vaša Petra

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára